PONIEDZIAŁEK 28.04.2025

ŚN : Pieczywo mieszane z twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką. Herbata z cytryną. ( gluten, mleko )

II śn : papryka

OB : Z. Ogórkowa z włoszczyzną, z ziemniakami. Naleśniki z dżemem 100%, jogurt  naturalny. Kompot owocowy. ( gluten, jaja, mleko )

P :  Bułka paryska z pastą mięsną, z pomidorem. Kakao. ( gluten, mleko )

WTOREK  29.04.2025

ŚN : Pieczywo mieszane  z soczewicą czerwoną, z papryką. Kawa zbożowa.

( gluten, mleko )

II śn : gruszki

OB :  Kartoflanka. Klopsik gotowany z pstrąga, sos koperkowy, kasza bulgur, marchewki mini. Kompot owocowy. ( gluten, mleko, ryby )

P : Budyń czekoladowy na mleku. ( mleko )

ŚRODA  30.04.2025

ŚN :  Pieczywo mieszane  z żółtym serem, z pomidorem. Kakao.

( gluten, mleko )

II śn : wafle ryżowe

OB : Z. Kalafiorowa z włoszczyzną.  Zraziki mielone, pieczone z indyka, sos własny, ziemniaki, sur. z buraków. Kompot owocowy. ( gluten, jaja )

P : Galaretka owocowa, jogurt grecki. (  mleko )

CZWARTEK 01.05.2025

 

DZIEŃ WOLNY 🙂

 

PIĄTEK  02.05.2025

ŚN : Płatki owsiane na mleku. ( gluten, mleko )

II śn : owocowe listki

OB : Zupa z fasolki szparagowej z włoszczyzną, z ziemniakami. Spaghetti z mięsem, sos pomidorowy. Kompot owocowy. ( gluten, mleko )

P : Batonik Raw. Sok jabłkowy 100%. ( orzechy )

 

 

 

 

 

 

Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady ( UE ) z dn. 25 pażdziernika 2011 r., dotycząca przekazywania informacji na temat  żywności.