PONIEDZIAŁEK   09.03.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z pastą z pstrąga wędzonego, z ogórkiem. Kawa zbożowa.(1,4,7)

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami. Zapiekanka makaronowa z mozzarellą, warzywami. Kompot owocowy.(1,7)

Podwieczorek: Bułka razowa z pastą mięsną, z pomidorem. Bawarka.(1,7)

WTOREK  10.03.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z pasztetem z cukinii, z rzodkiewką. Kakao.(1,7)

II śniadanie: Papryka do chrupania.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Zrazy z piersi indyka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z buraków z gruszką. Kompot owocowy.(7)

Podwieczorek: Płatki zbożowe na mleku. Jabłko.(1,7)

ŚRODA 11.03.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z bananem. Chleb wieloziarnisty z pieczonym schabem, papryką.(1,7)

Obiad: Żurek z ziemniakami. Bitki wołowe w sosie własnym, kasza gryczana, kapusta czerwona zasmażana. Kompot owocowy.(7)

Podwieczorek: Koktajl malinowo-daktylowy na mleku. Bułka paryska z dżemem 100% owoc.(1,7)

CZWARTEK  12.03.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z gotowanym jajkiem, sałatą, pomidorem. Kakao.(1,3,7)

II śniadanie: Ogórek  świeży.

Obiad: Zupa owocowa z makaronem. Gołąbki z kaszą, mięsem, w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi.(1,7)

Podwieczorek: Pudding ryżowy na mleku z gorzką czekoladą. Sok pomarańczowy.(1,7)

PIĄTEK  13.03.2020

Śniadanie: Pieczywo mieszane z twarożkiem, szczypiorkiem. Herbata.(1,7)

Obiad: Zupa Krem z dyni z grzankami. Kotlet mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy.(1,3,4)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z musem truskawkowym. Mandarynka.(7)

Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe – zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr.1169/2011 z dnia 25 października  2011r. dotycząca przekazywania informacji na temat żywności.