PONIEDZIAŁEK  12.11.2018

DZIEŃ WOLNY

WTOREK  13.11.2018

ŚN:Płatki owsiane na mleku.Chleb żytni z pastą z tuńczyka,z ogórkiem.Kawa zbożowa.(1,4,7)

OB:Z.Żurek z ziemniakami.Pierogi leniwe z białym serem,polane gęstą śmietaną.Kompot owocowy.(1,3,7)

P:Bułka razowa z pastą mięsną,papryką.Kakao.(1,7)

ŚRODA  14.11.2018

ŚN:Pieczywo mieszane z serkiem wiejskim,rzodkiewką.Herbata.(1,7)

OB:Barszcz czerwony z ziemniakami.Lasagne mięsno-warzywna,sałata rzymska.Woda do picia.(1,7)

P:Płatki zbożowe z mlekiem.Banan.(1,7)

CZWARTEK  15.11.2018

ŚN:Chleb razowy ze śliwką,pieczonym schabem,ogórkiem.Kawa zbożowa.(1,7)

OB:Z.z selera naciowego i papryki z makaronem.Bitki z szynki wieprzowej w sosie własnym z marchewką,kasza Quinoa,fasolka szparagowa.Kompot owocowy.(1,9)

P:Galaretka z bitą śmietaną.Ciasteczko owsiane.(1,7)

PIĄTEK  16.11.2018

ŚN: Pieczywo mieszane z pastą z sera żółtego i wędliny,z pomidorem.Bawarka.(1,7)

OB:Z.krem z pora i jabłek z grzankami.Kotlet mielony z dorsza,ziemniaki,sur.z kiszonej kapusty.Woda do picia.(1,3,4,7)

P:Jogurt naturalny z musli owocowym.Jabłko.(1,7)

Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr.1169/2011 z dn.25 pażdziernika  2011r.dotycząca przekazywania informacji na temat żywności. Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy, seler.