PONIEDZIAŁEK 28.04.2025
ŚN : Pieczywo mieszane z twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką. Herbata z cytryną. ( gluten, mleko )
II śn : papryka
OB : Z. Ogórkowa z włoszczyzną, z ziemniakami. Naleśniki z dżemem 100%, jogurt naturalny. Kompot owocowy. ( gluten, jaja, mleko )
P : Bułka paryska z pastą mięsną, z pomidorem. Kakao. ( gluten, mleko )
WTOREK 29.04.2025
ŚN : Pieczywo mieszane z soczewicą czerwoną, z papryką. Kawa zbożowa.
( gluten, mleko )
II śn : gruszki
OB : Kartoflanka. Klopsik gotowany z pstrąga, sos koperkowy, kasza bulgur, marchewki mini. Kompot owocowy. ( gluten, mleko, ryby )
P : Budyń czekoladowy na mleku. ( mleko )
ŚRODA 30.04.2025
ŚN : Pieczywo mieszane z żółtym serem, z pomidorem. Kakao.
( gluten, mleko )
II śn : wafle ryżowe
OB : Z. Kalafiorowa z włoszczyzną. Zraziki mielone, pieczone z indyka, sos własny, ziemniaki, sur. z buraków. Kompot owocowy. ( gluten, jaja )
P : Galaretka owocowa, jogurt grecki. ( mleko )
CZWARTEK 01.05.2025
DZIEŃ WOLNY 🙂
PIĄTEK 02.05.2025
ŚN : Płatki owsiane na mleku. ( gluten, mleko )
II śn : owocowe listki
OB : Zupa z fasolki szparagowej z włoszczyzną, z ziemniakami. Spaghetti z mięsem, sos pomidorowy. Kompot owocowy. ( gluten, mleko )
P : Batonik Raw. Sok jabłkowy 100%. ( orzechy )
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady ( UE ) z dn. 25 pażdziernika 2011 r., dotycząca przekazywania informacji na temat żywności.