PONIEDZIAŁEK   20.05.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z pastą jajeczną,pomidorem.Kakao.(1,3,7)

OB:Z.Grochowa z ziemniakami.Makaron z twarogiem,musem brzoskwiniowym.Kompot owocowy.(1,7)

P:Bułka razowa z pastą mięsną,z ogórkiem.Bawarka.(1,7)

WTOREK  21.05.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z pastą z awokado,z rzodkiewką.Herbata.(1,7)

OB:Botwina z ziemniakami.Klopsik wieprzowo-drobiowy w sosie pomidorowym,kasza kuskus,brokuły.Woda do picia.(1,7)

P:Placki z jabłkami,gęstą śmietaną.Herbata miętowa.(1,3,7)

ŚRODA  22.05.2019

ŚN:Płatki owsiane na mleku z bananem.Chleb razowy z jabłkiem,pieczoną szynką,papryką.(1,7)

OB:Z.Owocowa z makaronem.Zapiekanka ziemniaczana z mięsem,warzywami,serem żółtym,ketchupem.Kompot owocowy.(1,7)

P:Galaretka owocowa z bitą śmietaną.Biszkopty.(1,3,7)

CZWARTEK  23.05.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z serkiem Ostrowia,ze szczypiorkiem.Herbata.(1,7)

OB:Z.Jarzynowa z ziemniakami.Naleśniki z mięsem,sałata rzymska.Woda do picia.(1,3,7)

P:Pudding ryżowy na mleku,z gorzką czekoladą.Lemoniada.(1,7)

PIĄTEK  24.05.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z serkiem Capri,z ogórkiem.Kawa zbożowa.(1,7)

OB:Z.krem z pora i jabłek z grzankami.Pieczony filet z halibuta,ziemniaki,sur.z młodej kapusty.Kompot owocowy.(1,4)

P:Kisiel owocowy do picia.Podpłomyki.Jabłko.(1)

Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr.1169/2011 z dn.25 pażdziernika  2011r.dotycząca przekazywania informacji na temat żywności. Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy, seler.