PONIEDZIAŁEK   21.01.2019

ŚN:Pieczywo  z serkiem Ostrowia,papryką.Herbata.(1,7)

OB:Z.Krupnik z kaszą pęczak,ziemniakami.Lasagne mięsno-warzywna,sałata rzymska.Kompot owocowy.(1,7)

P:Mus jabłkowy z bitą śmietaną.Biszkopty.(1,3,7)

WTOREK  22.01.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z pastą z tuńczyka,z ogórkiem.Kawa zbożowa.(1,4,7)

OB:Z.Jarzynowa z makaronem.Kotlet schabowy,ziemniaki,got.marchew z groszkiem.Woda do picia.(1,3,7)

P:Banan.Herbata owocowa.

ŚRODA  23.01.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z wędliną,pomidorem.Kakao.(1,7)

OB:Żurek z białą kiełbasą,ziemniakami.Naleśniki z twarogiem,polane jogurtem naturalnym.Kompot owocowy.(1,3,7)

P:Bułka grahamka z pastą mięsną,rzodkiewką.Bawarka.(1,7)

CZWARTEK  24.01.2019

ŚN:Pieczywo mieszane z pastą jajeczną,ze szczypiorkiem.Herbata.(1,3)

OB:Z.Kartoflanka z jarmużem.Pieczeń rzymska w sosie własnym,kasza Quinoa,bukiet warzyw w sosie jogurtowo-majonezowym.Woda do picia.(7)

P:Koktajl bananowo-truskawkowy na mleku.Warkocz maślany.(1,7)

PIĄTEK  25.01.2019

ŚN: Pieczywo mieszane z żółtym serem,papryką.Herbata.(1,7)

OB:Z.Krem z buraków z grzankami.Klopsik got.z pstrąga,w sosie koperkowym,ziemniaki,ogórek kiszony.Kompot owocowy.(1,3,4,7)

P:Jogurt z owocami.Pomarańcza.(7)

Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr.1169/2011 z dn.25 pażdziernika  2011r.dotycząca przekazywania informacji na temat żywności. Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne, jaja, zboża zawierające gluten, ryby, orzechy, seler.